Skip to content

Ons Team

Staat altijd voor jou en jouw hond klaar

Marco van Hoof

Marco van Hoof

Hoofdtrainer en Eigenaar

Marco van Hoof, hoofdtrainer van het Hondenadvies Centrum Nederland, ontdekte zijn passie voor hondentraining al op jonge leeftijd. Hij werkte als hondengeleider bij luchtmacht en werd een specialist in het trainen van speurhonden voor drugs en explosieven. Met 48 dienstjaren in de hondenwereld, brengt Marco een schat aan ervaring mee.

In het Hondenadvies Centrum gebruikt hij zijn kennis en ervaring om huishonden en hun baasjes te begeleiden. De afgelopen jaren heeft hij meer dan 15.000 cursisten begeleid in een effectieve gehoorzaamheidstraining voor honden. Met zijn non-nonsens communicatie en directe aanpak staat Marco garant voor een leerzame training met bewezen resultaten.

Ester Jansen

Esther Jansen

Trainer en Administratie

Esther Jansen is rechterhand van Marco en de spin in het web bij het Hondenadvies Centrum Nederland. Ze startte als administratief medewerkster en verzorger van de honden, maar Esther wilde meer. Door haar leergierigheid en enthousiasme voor honden ontwikkelde ze zich al snel als hondentrainer.

Ze ging mee met Marco op buitenlandse trips, leerde veel over hondentraining en hoe je die kennis overbrengt op hondenbaasjes. Esther kocht een Mechelse Herder en trainde haar tot een volleerde narcoticahond. Ze startte een fokprogramma, wat haar veel leerde over de ontwikkeling van honden van pup tot volwassen hond.

Nu leidt Esther gedrags- en gehoorzaamheidstrainingen bij het Hondenadvies Centrum Nederland. Ze brengt haar ervaring en inzicht mee in elke trainingssessie. Esther laat zien wat je kunt bereiken met passie en hard werken in de hondentrainingswereld.

Meike

Meike Bogers

Hondenverzorger

Ik ben Meike Bogers en ik ben 23 jaar. Ik ben begonnen bij het Hondenadvies Centrum in 2017 met een stage vanuit school. Hierna ben ik blijven werken als weekend- en vakantiehulp. Na het behalen van mijn diploma in 2021 ben ik fulltime gaan werken.
Na mijn eerste stage heb ik ervaren dat ik het werken met honden en werkhonden erg leuk en interessant vond. Het is veelzijdig werk met veel afwisseling. Naast het werk met de honden vind ik het leuk dat we met een klein team zijn waar iedereen het goed met elkaar kan vinden en dat vind ik ook erg belangrijk.
Het leukste vind ik de veelzijdigheid van het werk. We werken met een team waarbij ik de eindverantwoordelijke ben van een groepje van 3, samen met Enith en Fleur. Ik vind dat ook erg leuk en leerzaam, zodat ik mijzelf nog meer kan ontwikkelen op dat gebied.
Ik vind het belangrijk dat honden vrij zijn en hun eigen gedrag kunnen vertonen. Een baasje kan hier aan mee werken door de hond genoeg beweging te geven en veel dingen met hem of haar te doen, waardoor de hond met plezier de dag door gaat.
De opleiding die ik heb gevolgd was paraveterinair, oftewel dierenartsassistente. Ondanks dat ik dat heel erg leuk vond, lag mijn liefde toch meer bij het verzorgen van honden en de werkhonden. Hierdoor heb ik er na meerdere stages in de dierenkliniek toch voor gekozen om de andere kant op te gaan.

Enith

Enith Kuipers

Hondenverzorger

Mijn naam is Enith Kuipers en ik ben 25 jaar. Ik heb de opleiding dier en ondernemen niveau 4 gedaan op het Helicon in Den Bosch. Daarbij als extra keuzevak Hond gedrag en trainen.
Voorheen werkte ik in de horeca, maar merkte toch dat mijn hart lag bij het werken met dieren. Ik mocht in mei ‘23 op gesprek komen bij het Hondenadvies Centrum en was erg enthousiast geworden. Het werken met honden en het afwisselende werk in een klein team trok mij erg aan. Kort daarna startte ik met werken bij het Hondenadvies Centrum.
Ik vind voornamelijk het bezig zijn met de honden erg leuk. Een band met ze opbouwen, het trainen en ze daarin zien groeien. De afwisseling in het werk maakt het ook leuk. Geen een dag is hetzelfde en voor je het weet is de dag alweer voorbij. Ook er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. Iedere hond is anders en ik vind dat je als baasje zijnde daar op in moet spelen. Ik vind dat de honden alle liefde, vrijheid en consequentie moet krijgen die ze nodig hebben en verdienen.

Fleur

Fleur Westrum

Hondenverzorger

Mijn naam is Fleur Westrum, sinds augustus 2023 werk ik bij het Hondenadvies Centrum Nederland. Ik heb de opleiding Dier- en Ondernemen gevolgd op het Helicon in Den Bosch. Tijdens mijn opleiding en verschillende stages kwam ik er al snel achter dat ik graag met honden werk. Na mijn opleiding ben ik daarom gelijk begonnen met werken bij het Hondenadvies Centrum. Het is een klein en gezellig team, er is veel afwisseling in het werk. Dat is iets wat ik erg fijn en leuk vind. Het leukste aan het werk vind ik het trainen van de honden. Ik vind het erg belangrijk dat honden sociaal en gehoorzaam zijn. Een hond moet zich prettig voelen bij zijn baasje en genoeg aandacht krijgen.

Ervaringen van onze cursisten