Skip to content

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je snelle antwoorden op veelgestelde vragen. Neem gerust contact met ons op voor verdere hulp.

Welke trainingsmethoden gebruiken jullie?

Bij het Hondenadviescentrum Nederland staan logica en conditionering centraal in onze trainingsmethoden. Met conditionering leert de hond dat beloning wordt gekoppeld aan goed gedrag. Wij geloven in een positieve benadering bij het aanleren van gewenst gedrag en in het respectvol begrenzen van ongewenst gedrag. We creëren een veilige omgeving waarin zowel honden als hun eigenaren zich comfortabel en ondersteund voelen. Samen werken we aan een goede band tussen baas en hond.

Wat zijn de kwalificaties van de trainers binnen het Hondenadvies Centrum Nederland?

Marco van Hoof heeft inmiddels meer dan 45 jaar ervaring in het werken met en trainen van honden voor overheidsinstanties. En dan hebben we zijn rechterhand Esther Jansen die twaalf jaar lang haar hart en ziel in dezelfde passie heeft gestoken. Ze hebben veel geleerd van trainers over de hele wereld en ze zijn nooit uitgeleerd. Onze trainers zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar hondengedrag. Marco heeft als docent zijn kennis gedeeld met student-dierenverzorgers aan het Helicon in Den Bosch, Geldermalsen en Helmond. Samen met het ondersteunende team weten Marco en Esther alles wat er te weten valt over het trainen van honden.

Bieden jullie puppytraining aan?

Op dit moment bieden we geen specifieke puppytrainingen aan, maar we kunnen je toch helpen.
We hebben namelijk ieder eerste zaterdag van de maand een puppy-spreekuur. Tijdens een telefonisch consult krijg je tips & tricks en is er ruimte voor je vragen. Klik hier voor meer informatie. 

Als je een pup in huis hebt gehaald en deskundige begeleiding nodig hebt, staan we voor je klaar. Dat kan met een les aan huis of een consult op ons Hondenadvies Centrum in Best. Laat ons weten via het contact formulier wat je nodig hebt en we vinden een manier om jullie beiden op weg te helpen!

Vanaf 12 weken mag je starten met de GG1 cursus.

Hoe groot zijn de klassen?

We houden het graag gezellig en overzichtelijk met zes tot negen cursisten in een groep. Zo kunnen we zorgen dat elke hond en zijn baasje genoeg persoonlijke aandacht krijgt. De groep is groot genoeg om te leren van elkaar, maar klein genoeg om de aandacht te krijgen die je verdient.

Wat zijn de kosten van de opleidingen?

Op de pagina's van de cursussen zijn de kosten per cursus te bekijken.

We bieden de volgende cursussen aan: 

Kun je me helpen met mijn reactieve hond die ernstige gedragsproblemen laat zien, zoals bijten, blaffen en uitvallen naar fietsers, auto’s en andere honden?

Ja zeker! Gedragsproblemen zijn Marco's specialiteit. Door zijn ervaring met bijtgrage honden weet hij hoe hij gevaarlijk hondengedrag bij kan sturen. In zijn privélessen krijg je de expertise die je nodig hebt. Je bent niet de enige eigenaar die met de handen in het haar zit. Marco heeft in de afgelopen jaren vele wanhopige hondeneigenaren geholpen met hun reactieve honden. Samen met Marco ga je werken aan een oplossing, zodat het leven met je hond (weer) een feestje wordt. Maak snel een afspraak en pak die hondenproblemen aan!

Heb je nog andere ragen? Neem gerust contact met ons op