Week 2 met onze pups...

Week 2 met onze pups, wat doen ze het goed die kleintjes. Lekker ondeugend, dapper, veel ontdekken, stoeien, knuffelen, spelen, maar vooral (veel te snel) groot worden.

 

 

 

 

 


Maandag zijn we begonnen met een korte afstand speuren, heel spelenderwijs met veel brokjes op een kort spoortje. Een intensieve oefeningen voor de pups. Nu richting het einde van de week, inmiddels al heel wat spoortjes verder, speuren ze al tot 17 meter. De brokjes liggen al een stuk verder uit elkaar en de neusjes zitten goed aan de grond. Ons doel voor deze week was 15-20 meter, dat doel is dus bereikt. Naast het speuren zijn we bezig geweest met naam herkenning en het commando 'zit'. Ook het commando zit beheersen ze, de naam is toch wel moeilijk, wie ben ik nou? Minck? Jones? Of toch Pam?


Woensdag hebben we een beginnetje gemaakt 'bijten'. Het commando 'stellen' op een bijt kussen is voor Pam al één groot spel, de reutjes spelen nog liever met een oude doek. Helemaal niet erg hoor, ze zijn immers pas 9 weken oud en de vooruitgang die we deze week gemaakt hebben, is al een hele prestatie op zich.

 

 


Elke dag zijn we wel ergens te vinden in Best en omstreken om de pups te laten wennen aan veel mensen, omgevingen, geluiden en drukte. Met z'n drieën gaan ze dapper op pad en lopen voor in de lijn om te laten zien 'kijk eens hoe stoer wij zijn'. Eenmaal alleen aan het lijntje kruipen ze in het begin het liefste achter je aan, maar ook dat wordt na een korte periode van gewenning steeds beter en staan ze ook alleen voor in de lijn.

 


Kortom: een gezellige, drukke week met veel nieuwe uitdagingen. We staan niet stil en blijven doorgaan om deze 3 musketiers 'wereldwijs' te maken.

 

 

 

 


Uiteraard wordt er geregeld iets geplaatst op onze facebook pagina, https://www.facebook.com/hacn.nederland, en kunt u de pups volgen via deze blog pagina.