Britt Keukens

 

Cursus: Inmiddels cursus GG3

Op verzoek van mijn vriend, toch maar aanmelden voor de hondencursus (GG1). Met een beetje een dubbel gevoel ging ik er voor de eerste keer heen. Zelf was ik namelijk van mening dat ik mijn hond wel kon leren luisteren zonder daarvoor op cursus te gaan. Maar ja met wat zeuren toch een hond gekregen, en je moet de mannen ook tevreden houden dus daar ging ik.

Na een aantal lessen was ik al gauw genezen. De manier waarop Marco met de honden omgaat is fascinerend. Hij ziet een hond en het lijkt wel of hij de ‘gebruiksaanwijzing’ op een presenteerblaadje aangereikt krijgt. Hij voelt ze aan. Wat voor ons als cursisten onmogelijk of onhaalbaar lijkt is voor hem een fluitje van een cent. Kom niet aanzetten met, dat kan niet of dat lukt niet, want het tegendeel wordt binnen enkele minuten bewezen (wat soms best frustrerend is). Naast een les veel wijzer worden, is het ook nog eens een gezellig uitje voor zowel mij als mijn hond Joopie. Kortom iets was je zelf zou moeten ervaren.

Dus heb je een hond, en moet hij nog het één en ander leren… Dan is het een aanrader om dit bij hondenadvies centrum Best te gaan doen en wordt net zo enthousiast als ik. ‘Ik’ die eerste instantie niet gegaan zou zijn en nu ondertussen al met de derde cursus bezig is.

Britt keukens (en Joopie)