Angelique Gillis

 

Cursus: Inmiddels cursus GG2

Pffff, afgelopen dinsdag het grote examen GG1 gedaan met de eigenwijze Engelse cocker spaniel Lucy (en de vraag is of de hond nou zo eigenwijs is of dat het baasje meer consequent moet zijn in de dagelijkse training……), en met de hakken over de sloot het diploma gehaald! Hulde aan Marco, en daarna aan Lucy en in de laatste plaats aan mezelf, om maar eens duidelijk te maken wie het werk verrichten. De GG1 cursus is een aanrader voor iedereen, ik heb veel geleerd in die weken, met betrekking tot aanpak van training van de hond en zeer zeker van het baasje. Het mooie aan de cursus is de manier van lesgeven, je wordt meegenomen in de realiteit die de hond beleeft en daar gaat het om, zodat  je daarin als baasje ook stappen kan maken. Ik weet wat me te doen staat in de komende tijd  om de hond verder te brengen, en dat ligt niet aan de hond, maar aan het baasje, zo simpel is het, maar wel een enorm leuke uitdaging. Het komt echt niet vanzelf, maar dat maakt het samenzijn met de hond des te waardevoller. Ik zie tijdens de lessen de directe resultaten die Marco boekt met honden, dat is wel degelijk een gave, die waardevol is voor de baasjes.

Ik heb wel eens gedacht tijdens de lessen: “waarom heeft die man geen eigen tv programma?” Ik denk dat het antwoord is dat hij niet uit is op dat soort “exposure” zoals vroeger Martin Gaus of nu Ceasar Milan (geen waarde-oordeel aan de zijde van laatstgenoemde heren en geen vergelijking), maar dat hij in zijn hart zijn vak uitoefend met het oog op de honden, waar hij alles voor doet.

Welnu, lang genoeg voor een recensie: het is simpel: Marco is eerlijk, duidelijk, helder en no-nonsense,  en heeft oog voor de hond waarmee je komt, en kan je erg veel leren, wel oor voor maar geen ruimte voor smoesjes en dat is wat baasjes nodig hebben volgens mij, los van of de baasjes dat wel of niet willen horen, ik heb al wat excuusjes gehoord en zelf ook aangedragen,  maar Marco leidt dat prima terug naar de realiteit.

Op naar de GG2, ben erg benieuwd, en Lucy (en vooral ik) moeten nog hard werken, maar dat is alleen maar goed voor de toekomst samen!